O nama

MISIJA PODUZEĆA

Privatno poduzeće “FAMY”d.o.o. osnovano je u prosincu 1990.  u 100% privatnom vlasništvu.

Vođeni misijom stvaranja trgovačkog poduzeća, firma “FAMY” d.o.o.  se razvijala postepeno od poduzeća koje je radilo u iznajmljenom prostoru  sa robama isključivo u tranzitu, do poduzeća koje danas ima 11 zaposlenih i svoj vlastiti skladišni prostor.

Misija nas vodi do zadanog cilja, a to je stvaranje trgovačkog  poduzeća koje se u 27 godina svog postojanja dokazalo kao pouzdan poslovni partner, što potvrđuje i dodijeljena  bonitetna ocjena AAA  sukladno međunarodnom ocjenjivanju boniteta tvrtke Bisnode u 2017. godini.

Bez postavljanja kratke, jasne i razumljive misije to bi bilo nemoguće.

Gledati uvijek naprijed, «disati» sa tržišnom situacijom, imati zadovoljne i motivirane djelatnike, a kupca zadržati kvalitetom, uslužnošću i cijenom, MISIJA je koja vodi do uspjeha.


RAZVOJ PODUZEĆA

Iako osnovano u prosincu 1990 g. poslovanje poduzeća započelo je u proljeće 1991., trgovinom poljoprivrednih proizvoda. Ratne godine uzdrmale su privredu cijele Hrvatske. Značajno smanjenje tržišta i propadanje poljoprivrednih kombinata koji su bili značajni poslovni partner firme, tražilo je hitnu preorijentaciju.

Zahvaljujući svojoj fleksibilnosti i praćenju tržišne situacije, kao i posjetima europskim sajmovima, u prodajni program uvodi se roba iz građevinskog asortimana, a prodaja poljoprivrednih proizvoda polako se napušta.

Danas, firma Famy uspješno posluje sa 11 zaposlenika, na vlastitom otvorenom i zatvorenom prodajno-skladišnom prostoru površine 4680 m2 na lokaciji Industrijska cesta 9, Sesvete, sa prodajnim asortimanom roba namijenjenim građevinarstvu.

Kao stabilni poslovni subjekt, tvrtka je dobro pozicionirana na tržištu, kako u Hrvatskoj, tako i u inozemstvu, te uživa veliki ugled kod poslovnih partnera.


TRŽIŠTE NABAVE

Tržište nabave orijentirano je na zemlje Europske Unije. Sa ino – dobavljačima iz tih zemalja razvijena je višegodišnja uspješna poslovna suradnja tako da je „Famy“ do sada svojim postojećim prometom postigao visoki stupanj uspješnosti i zadovoljio stroge kriterije ino-dobavljača.

Dugogodišnja suradnja sa istima osigurava stalnu kvalitetu i povjerenje u odabrane proizvode.                                                            


TRŽIŠTE PRODAJE

Tržište prodaje građevinskih materijala firme Famy postoji od 1993. godine i uspješno se održava i proširuje iz godine u godinu unatoč rastućoj konkurenciji.

U 85% slučajeva firme sa kojima Famy posluje u privatnom su vlasništvu, a iskustvo je pokazalo da je, možda zbog vlastitih interesa, sigurnost poslovanja s takvim firmama veća.

U dugogodišnjoj uspješnoj suradnji, dobra komunikacija između takvih poduzeća pokazala je da ljudi često čine posao. Tijekom našeg poslovanja razvili smo vrlo korektan poslovni odnos sa našim kupcima koji nam ostaju vjerni već dugi niz godina. Sa kupcima treba biti u neprestanom kontaktu jer je to jedini način da ga se pridobije i zadrži za sebe.

Isticanjem prednosti naših proizvoda pred drugima i dobrim poznavanjem konkurencije, uspješno se održavamo na tržištu i povećavamo udio naših roba na tržištu građevinskih materijala i širimo mrežu kupaca.


VIZIJA i CILJEVI

Širenje prodajne mreže imperativ je svake trgovačke kuće pa tako i nas.

Jedini uvjet opstanka malih firmi je neprekidni rast i razvoj. Da bi to bilo održivo potrebno je neprestano pratiti zahtjeve tržišta. To podrazumijeva u ponudi imati kvalitetne proizvode sa konkurentnom cijenom, punom uslugom i stručnim prodajnim kadrom koji svakog kupca nastoji zadovoljiti i stvoriti povjerenje u proizvod.